SUBLIMACIJSKI
TISK

Kaj je sublimacijski tisk?

Znanstveno sublimacija pomeni neposreden prehod snovi iz trdnega v plinasto agregatno stanje in se zgodi samo pri določeni temperaturi in pritisku.

Potisk majic s tehniko sublimacijskega tiska, najprej vključuje tisk motiva na poseben papir in šele nato prenos tega motiva na majico. Med postopkom tiska barvo segrevamo, dokler ta ne razpade in se vpije v tkanino.

Ker gre pri sublimacijskem tisku pravzaprav za obarvanje materiala je odtis izjemno obstojen in ga praktično ne občutimo. Material zato tudi ohrani svojo prožnost, zračnost in vpojnost.

Klasično vezenje

Na katere artikle je mogoče sublimirati?

ŠPORTNE MAJICE

Gibajte se v personaliziranih športnih oblačilih s potiskom po vaših željah! Izredno kvaliteten in obstojen tisk ohranja zračnost in vpojnost oblačil ter tako poskrbi za izjemno udobje.

Več

BRISAČE

Vse od bombažnih pa do microfibra brisač, izbira je skoraj neomejena! Potiskamo lahko le pasico ali pa celotno površino, meja je le vaša domišlija!

Več

SKODELICE

V naši ponudbi lahko najdete raznolike skodelice različnih dimenzij in oblik. Vse od skodelic za jutranjo kavo pa do skodelic za topel čaj v hribih.

Več

Multifunkcijski trakovi

Večnamenski trak za različne športne aktivnosti, ki zagotavlja zaščito pred vetrom, snegom, soncem in mrazom, je mogoče potiskati po celotni površini.

Več

Najpogostejša vprašanja o sublimacijskem tisku:

Ali lahko potiskam katerokoli majico?

Na žalost ne. Za najboljše rezultate je najbolje uporabiti poliestrske tkanine - npr. različne športne majice.

Tiskati pa je mogoče tudi na različne druge objekte s posebnim polimernim premazom, kot so npr. skodelice.

Kakšne so omejitve sublimacijskega tiska?

 Ena izmed glavnih pomanjkljivosti te tehnologije tiska je barva materiala na katerega tiskamo.

Ker gre pri sublimaciji pravzaprav za obarvanje tekstila, so rezultati najboljši pri izbiri belih ali svetlih odtenkov barv osnovnih materialov.

Ali lahko tiskam belo barvo?

Sublimacija uporablja CMYK (cian, magenta, rumena in črna) barvni sistem za upodabljanje različnih barvnih odtenkov in nobena izmed kombinacij prej naštetih barv ne more upodobiti bele barve.

Katera je glavna prednost sublimacije?

Največja prednost sublimacijskega tiska je vzdržljivost samega odtisa. Ker gre pravzaprav za obarvanje materiala je odtis izjemno obstojen in ga na tekstilu praktično ne občutimo - material ohrani svojo zračnost, vpojnost, itd.

TOP artikli za sublimacijo

18.5000 Tee Jays - 5000 heather grey .610

visoko kakovostna moška majica s kratkimi rokavi

Šifra izdelka: 18.5000

Tee Jays | 5000

8,88 €
18.0520 Tee Jays - 520 indigo .490

Moška majicaiz interloka s kratkimi rokavi

Šifra izdelka: 18.0520

Tee Jays | 520

10,86 €
18.1440 Tee Jays - 1440 navy .003

Polo majica iz pima bombaža

Šifra izdelka: 18.1440

Tee Jays | 1440

25,09 €